Leuk als een project waarbij je aan het begin een rol hebt mogen spelen bij het zoeken en samenbrengen van de MKB partners de “eindstreep” haalt, ontwikkeld en gemaakt in Gelderland:

20151120_160845-1De Radboud Universiteit gaat bij wetenschappelijk onderzoek in de Chileense Atacama-woestijn data van telescopen via fpga-units verwerken die stroom betrekken van wind- en zonne-energie. De universiteit heeft hiervoor met partners speciale containers ontwikkeld.

De duurzame energievoorziening en dataverwerkingsmodules zijn onderdeel van het Hipersense-systeem, dat onder andere uit een container, 133 zonnepanelen en een windmolen bestaat. De Hipersense-eenheden zijn makkelijk te verplaatsen en kunnen ook eenvoudig op het spanningsnet worden aangesloten of energie van andere duurzame voorzieningen betrekken, zoals waterkracht. Daarnaast zijn een aggregaat en accu aanwezig. De bedoeling is dat de systemen niet alleen voor wetenschappelijk onderzoek ingezet worden, maar ook bij noodhospitaals, festivals, defensie, smartgridtoepassingen en telecomaanbieders een rol gaan spelen. bron tweakers