IMG_1501

Innovatie in Mobiliteit en Energie, IIME, is een organisatie waar (leerwerk) studenten de mogelijkheden hebben om uitdagende stage- of afstudeeropdrachten uit te voeren. Bedrijven uit de regio kunnen bij IIME innovatieve vraagstukken neerleggen, waarbij IIME deze vraagstukken omzetten in haalbare en concrete projecten.
In samenwerking met het Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise (SEECE) is QConcepts Design Engineering BV start deze innovatiehub op het gebied van mobiliteit en energie. IIME zal functioneren als een kenniscentrum waar bedrijven én studenten vraagstukken kunnen neerleggen betreffende mobiliteits- en energieuitdagingen.

Opening IIME
Op vrijdag 15 januari hebben Michiel Scheffer, gedeputeerde van provincie Gelderland en Niels Joosten, burgemeester van Doetinchem en voorzitter Regio Achterhoek de innovatiehub IIME officieel geopend. Ze deden dat door een prachtige dans op een high tech camera die pas een foto maakte als er genoeg gedanst werd….. De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, het Achterhoeks Centrum voor Technologie en QConcepts Design Engineering BV hebben als initiatiefnemers van de hub een toelichting op de activiteiten en de achtergrond van IIME gegeven. Het was een prachtige start.