De maakindustrie heeft te maken met een enorme krapte aan liquiditeit. Toeleveranciers, klanten en niet te vergeten banken hebben liquiditeitsvraagstukken. En dan is het mooi dat een tweetal initiatieven gericht op het verbeteren van de liquiditeit waar het act bij betrokken is weer een stapje verder zijn gekomen:

Ten eerste is het noaberskrediet officieel van start gegaan. Door en voor MKB ondernemers kunnen er kredieten verleend worden bij nieuwe innovatieve initiatieven. De Gelderlander heeft er o.a. dit over gepubliceerd (klik) Ik weet dat het door de Achterhoekse ondernemers enthousiast onthaald wordt.

Ten tweede is door PS van Gelderland het voorstel aangenomen om een regeling uit te werken voor het ondersteunen van Gelders maakbedrijven bij het verkrijgen van export bankgaranties. Een initiatief dat gestart is vanuit een bijeenkomst georganiseerd door Hayo CanterCremers D66 oude ijsselstreek en vervolgens samen met Hencon, Kaak, act en ondersteund door VNONCW verder is uitgewerkt. Voor het eind van het jaar zal de regeling beschikbaar komen schat ik zo in.