GBags handling lineLR_DxOcontrastisteren op bezoek geweest bij Copal Development uit s Heerenberg. Deze week was de wereldmarktintroductie van de ‘Bags handling line’, ontwikkeld door Copal Development B.V., in samenwerking met Symach B.V. en Wemo-Techniek. De bags handling line werd exclusief voor een geselecteerd gezelschap gedemonstreerd. De bags handling line lost jute zakken uit containers zonder fysieke inspanning, detecteert vochtigheid, neemt monsters van de inhoud en palletiseert de zakken volautomatisch. Daarnaast worden afgekeurde zakken automatisch van de lijn gescheiden. Dit is een unieke en innovatieve totaaloplossing voor een wereldwijd probleem, namelijk het fysiek zware handmatig lossen & palletiseren van containers gevuld met zakgoed.

De bags handling line wordt bediend door slechts één medewerker en zorgt daardoor voor procesoptimalisatie, productiviteitsverhoging én kostenbesparing.

Contract Nestlé

Nestlé, het grootste voedingsmiddelenbedrijf ter wereld en leider op het gebied van Nutrition, Health & Wellness en Copal Development B.V. zijn een contract overeengekomen met betrekking tot het leveren van een oplossing voor het automatisch lossen en palletiseren van jute zakken gevuld met koffiebonen. Een aantal van deze bags handling lijnen wordt in de tweede helft van dit jaar operationeel aan Nestlé opgeleverd. Meer info klik hier.